Thursday, 20 January 2011

DOA MELUPAKAN KEKASIH LAMA

assalamualaikum dan selamat malam :)

tajuk enty yang buat orang putus cinta rasa nak baca , kan . pernah tak terfikir orang yang selama ini kau sayang and cinta pergi dalam hidup kau ? pernah kau bayangkan macam mana sakitnya rasa di tinggalkan cinta . pernah kau fikir maca mane nak teruskan hidup bila orang yang selama ni jadi tulang belakang , yang selalu hiasi hari2 kau , yang selalu buat kau tersenyum dah tak ada lagi dalam hidup kau ? 

CINTA BUKANNYA HAK MILIK TAPI ANUGERAH


"Jika benar kamu sygkan dia..maka lepaskannya..jika dia kembali padamu..maka dia adalah milikmu..jika tidak..dia  bukan milikmu..♥"

enrty ni bukan untuk sedih2 eh . meh aku lempang kau laju2 kalau kau rasa nak nangis . memang susah nak cerite ape yang hati kita rasa kan . mungkin nangis and terus nangis sampai mate kau rabak lepas tu buta macam cite P.Ramlee tu . haaa hayoo . nak ke jadi macam tu ?

sekarang ni musim putus cinta ke ? ramai betul orang kat sekeliling aku yang putus cinta . maksud aku , kawan2 aku . aku tengok mereka jatuh hanya sebab cinta . kita hanya merancang , tuhan yang tentukan nya . takde sape yang nak cinta yang diorang semai dengan penuh kasih and sayang berakhir dengan kecewa . semua orang impikan CINTA SEJATI ryte ? tapi sape kita nak tolak segala yang dah di tentu kan . mungkin kita di temukan dengan orang yang salah sebab ALLAH nak kita belajar ape itu cinta . ‎"Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati..." ♥

amalkan lah doa ni setiap 3 kali bacaan lepas solat subuh and maghrib untuk ubat hati yang sakit tu . sampai bila kau nak jatuh macam ni . ramai lagi orang kat luar sana yang boleh kau pilih . ya aku tahu bukan senang kan nak buat macam tu . aku pun pernah rasa sakit macam ni . malah lagi teruk dari apa yang kau rasa . berusaha lah . berdoa pada ALLAH . ada hikmah di sebalik semua yang terjadi ni .


sumber : mukabuku yang katewnye nak di hapuskan 15 mac ni .
0 0 orang balas surat: