Friday, 31 December 2010

DAPAT ANAK SEPANTAS KILAT .WAHH!!

dari tadi tak henti2 senyum sorang2
uoolss penah bayangkan macam mane rupa anak2 uols nanti??yelah ikot muka uols ke muka ehem2 uols tu . 

tadi terbace seruan ni buat anak jom!!(poyo beno seruan dia)..wahh . dekat tenet pon boleh buat anak ekk . semudah tabong uji . tak payah uoolss nak tunngu 9 bulan 10 hari nak nengok rupa baby uoolss tu . tak payah nak meneran ke belah2 perot ke semata2 nak keluar kan baby tu . aku pon bekobar2 nak buat anak . nak tunggu anak sendiri kena tunggu 7 taun lagi .

godek punya godek . maka terhasil lah anak express aku ni


* hidung ngan mata juling aku*


* kening and rambot aku *


* kening aku *


* hidung and bibir aku *


* ni mata aku *


* bibir aku *


* ni aku tak tahu *


* bibir aku *

wahh . teruja tengok hasil anak tanpa perlu penat lelah nak lahir kan nya . tak payah nak tunggu pecantuman sperm and ovum tu untuk hasil kan baby yang comel sedunia ni . uols just upload gambaq uols ngan ehem2 uols tu pastu ikot lah pe yang benda tu suruh . uols yang nak trai tu pegi sini .  



dah la . nak buat enrti taun baru lak .

Sahabat & Kawan : Part 2

kalau ingat kan benda yang dah lepas tu semua..aku boleh masuk tanjung rambutan!!.bukan senang nak bangun dari jatuh..jatuh tu sakit kan(who doesn't kan)..

cuti sem aku tinggal dua hari lagi nak habis..nanti bila dah kembali menggila dengan kelas,test and macam2 lagi program yang biasanya aku terpakse merelakan diri untuk join even tu..haish..cuti sem aku punya lah lama..tapi langsung tak hargai cuti tu..nak buat macam mana kalau skandal aku tak cuti lagi..bila cuti aku dah nak habis,baru skandal aku ni dapat cuti..*wahh..skandal bagai lah kan*


*harus akui skandal aku sangat cantik and muka aku memang nak mintak penampo kan!!*

bila dah jauh..baru kita tahu rasa nak hargai peluang yang ada..aku kenal dia sejak zaman tadika lagi..ala zaman kita kenal ABC 123 tu..its mean, dah 13 tahun aku kenal dia..umah pon sekangkang kera je..time duduk kat hostel pun satu dorm..katil sebelah lagi..dengan dia je aku tak ber AKU/KAU bila bercakap..tapi guna KITA/AWAK :)



sekarang nak jumpa dia punya la susah..dah macam nak jumpa PM..yelah masing2 dah ada dunia sendiri kan..dia sebok nak jadi nurse..aku pulak konon2 banker terunggul lah(insyaallah)..cuti sem macam ni je boleh jumpa..ni pon aku yang cuti sem,dia cuti study week..malam2 lepak umah dia..guling2 atas katil dia..gusti ngan haikal adek kecik dia(siap kau bila dah besa nanti , aku cite kau bogel depan aku..haha)


* licin aku makan..nasib baek tulang tu tak boleh nak makan..kalau tak...huhu*

after 6 month barulah aku ngan dia dapat berdating dengan jayanya..tengok movie yang hampeh nak mati tu*haish*..masa tengok movie tu boleh dikatakan semua nengok ngan couple dyeall..okiee..dia kan skandal aku..takpe,kira couple gak kan..haha


* gambaq dalam toilet..harus mengaku *

dulu masa zaman sekolah..aku ngan dia penah janji takkan couple ngan sape2 pon..dah masuk U baru boleh couple, sampai keliling pinggang pun boleh..tapi aku dah miang sangat kan..nak buat macam mana..maaf ye skandal..kite dah mungkir janji ngan awak :P..nanti kite belanja awak melantak howkey.


* puas bila dapat losyen wangi sedunia ngan big apple cheese *



"nanti bila kita kawin awak jadi pengapit kita ye :)"..tujuh tahun lagi okiee aku kawin..jangan pulak time tu kau tengah pregnant..dah mencabar keiman aku untuk dapat baby sepantas kilat yang boleh(gelojoh beno)..

baiklah skandal tersayang..nanti cuti kita dating lagi ye..nanti boleh tengok wayang cite merepek lagi..drive kete sepantas F1..boleh masuk fitting room sama2(wahh)..lepas tu boleh jerit sama2 bila tengok baki duit yang sangat banyak kat ATM(padahal ptptn baru masuk)..teman awk try jeans padahal tak nak beli pon..nanti boleh beli make up banyak2 lepas tu menyesal sebab jumpe yang lagi best..ingat awak , dah ada BF bagi tahu kita okiee..


dah la..nak tido..burung antu dah bising kat luar tu..ish takottt..!!





Saturday, 25 December 2010

WAHH...RASA MACAM ARTIS GITU BILA DI TAG =)

assalamualaikum..
haha..jawap jangan tak jawap..nanti dose..(teringat masa zaman kat tadika pulak..hehe)

mood sekarang sangat-sangat tak stabil sebab MINGGU DEPAN AKU DAH KENA BALIK UiTM..benci nak mati nak balik sana..rasa macam baru je aku cuti sem..baru je say babai kat bilik buruk aku tu..malas gila nak balik sana..dah la barang semua kena bawak balik..macam orang kena halau rumah pon ade gak..haish..
entri kali aku buat sebab telah di tag oleh adek kecik ni..kau dah pandai nak tag-tag aku ye..tak pe adek sayang *cewahh*..kakak ni akan menjawap nye dengan adil dan saksama (motif)..okiee..tag ini berbunyi begini(siap berbunyik bagai lah kan)..


once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random, things, facts or goal about you. at the end, choose 5 people to be tagged. you have to tagged the person who tagged you. if i tag you, its because i want to know more about you.

wah..wahh..tamak betoi sampai sekali 25 kau mintak..nasib tak sesusah nak jawab soalan bisness managment..kalau takkk..haram aku nak jawab..hehe
baik kakak gojes..abang kacak..adek comel..cepat amek kertas and take a note howkeyh dengan apa yang aku nak tulis kat bawah ni..semua fakta tentang diri aku..aku ulang lagi..FAKTA dan benar-benar belaka..takde cetak rompak...

PERTAMA
semua orang mesti bagi tahu full name dulu kan..kan..kan..okie..nama aku NURAININ SURAYA BINTI MUKTHAR DAHARI(abai kan nama dahari tu..auta saje)..uoollss bole panggil aku ikut sesedap rasa korang lah..asal tu memang nama aku..tapi..tapi..kalo ada yang panggil aku suraya..aku rasa macam nak pengsan kau tahu..terasa macam gadis melayu gitu bila guna nama tu..*cepat muntah*

KEDUA
aku ni anak yang ketiga dari 6 orang adek beradik..pompuan semua uoollss..(sila kata hebat kat ibu abah aku..hehe)..tak best siot bila tak de laki dalam famli..abah aku sorang tu je laa terkapai kapai kelemasan dilambung ombak kerinduan..ehh...filing nyanyi pulak..siyes weyh..aku teringin gila nak ada abang tak pon adek lelaki..tak main yang angkat-angkat ni..nak yang tulin lagi asli cap ibu dan anak..haha..ni yang terasa nak suruh mak aku beranak lagi ni(ehh..ibu boleh pregnant lagi ke??)

KE EMPAT
ibu aku lahir kan aku pukul 5.54 am( cantik beno waktu ni )..dekat hospital besar BATU PAHAT..hari isnin..9 mac 1992..*muda lagi aku ni ye*

KE LIMA
aku masih lagi belajar kat UiTM dalam jurusan diploma in banking..aku nak kawin ibu tak bagi..so kena la sambung study..haha..aku tak penah tefikir pon nak telibat dalam dunia perbankkan ni..tapi ntah tetiba taufiq dan hidayah sampai kat dalam diri nak pilih bidang ni..alhamdulillah.. :)

KE ENAM
aku tak boleh nak makan tom yam ngan asam pedas..tak boleh nak masuk kat tekak ni..ibu aku masak dah la the best in the world(sape yang tak cakap macam ni kan)..tapi memang tak boleh..saja beno perot aku ni nak mengedik bagai kan..

KE TUJUH
aku suka sarapan tanpa mengosok gigi (kau nak cakap aku selekeh kan)..aku rasa,dengan menggosok gigi tu..aku aka melakukan satu pembaziran kat ubat gigi kat umah aku..yelah..kau dah elok cuci mulot kau bersih sampai kilat gigi kau tonyoh..lepas tu kau makan sarapan dan kembali kotor kan gigi kau balik..betul takkk..

KE LAPAN
dulu masa zaman sekolah menengah..aku duduk kat asrama..dan..aku tersangat lah terkenal dekat hostel tu di kalangan budak-budak lelaki(perasan lebihh)..aku terkenal bukan sebab aku ni cantik..semua kenal aku ada nama panggilan kat asrama..semua ni gara2 classmate lah..diorang panggil aku GAGAH..tang mana yang gagah pon aku tak tau la wei..aku dah rasa macam artis pulak bila pegi mana2 semua orang kenal padahal aku langsung tak kenal dorang..sangat malu wei macam ni..

KE SEMBILAN(mak ai...baru segini je)
kalau uoolllss rasa uoollss ade penyakit bau badan yang bacin..sila jauh kan diri dari aku..sebab aku tersangat alah dengan manusia yang ade penyakit ni..aku akan lari sejauh yang boleh bila ada mahluk yang macam ni..penah aku tahan muntah aku dalam mulut sebab masa tu aku dalam bas..aku muntah sebab classmate aku diri sebalah aku sambil angkat tangan bukak ketiak dia..bacin nak matiii..

KE SEPULUH
terlalu alah pada habuk and tollaanngg lah jangan cubit hidung aku..semua ni akan buat aku selesema untuk beberapa masa yang panjang..seksa uuoollsss bila hidung ni tak selesa..barair memanjang..bersin tu jangan cakap lah..haish..

KE SEBELAS


* lihat lah dunia *
aku ni rabun yang dah tahap maksima..tak kan nampak benda yang jauh jauh tu(tak la jauh sangat)..tapi sangat tak suka nak pakai spek mata..aku rasa dah macam alient bila pakai benda alah tu..

KE DUA BELAS
menyampah+meluat dengan mereka yang menggedik and poyo ni..sangat benci uoollss dengan orang yang ada sifat ni.

KE TIGA BELAS


*spek mate tergojes and jam pink kecintaan * 

terlalu menggilai warna pink aka merah jambu..konon-konon pompuan lembut lah suka kaler ni..padahal..non ado lembut lembut ni..semua naik geram bila tengok segala hak aku berwarna pink..

KE EMPAT BELAS
tak suka rancangan realiti tibi nyanyi-nyinyi tu..macam mentor lah..AF tu lah..haish..tak amek pedulik langsung dengan benda alah macam ni..

KE LIMA BELAS
aku sangat hebat menunggang kuda uoollss..kau tak pecaye sudah..walau pun di lihat sangat tak sopan bila terloncat-loncat bila tunggang kuda..aku pedulik ape..senang menyehat kan tubuh badan okiee..

KE ENAM BELAS
aku ni tersangat lah pendek orang nya..hanya mampu membesar sampai ke tahap 152cm je uoollss..memang sangat tak patut kan..

KE TUJUH BELAS
suka sangat makan..makan..and makan..suka gila dengan double cheese McD..KFC..big apple (coklat and cheese)..cool blog(coklat okiee)..

KE LAPAN BELAS
pizza..uoollss mesti suka makan ni kan..tapi aku tak langsung..ibu aku punya pizza lagi sedap kau tahu..hehe

KE SEMBILAN BELAS
mula guna kan handphone masa ting4..tu pu sebab result PMR aku okiee..tapi sekarang..adek-adek aku guna handphone masa diorang ting1..sangat tak adil!!!grr..

KE DUA PULUH
tak boleh cakap lembut-lembut ..ehh..aku tak reti la nak jadi macam tu..tolonngg ajar boleh?? ^__^

KE DUA PULUH SATU
cinta gila dengan bintang..sangat suka tengok bintang wei..cantik kan..kan..kan.. :)

KE DUA PULUH DUA
berharap dapat berbulan madu kat bulan walau pun aku tahu benda ni sangatlah tak akan tercapai..ehh..angan-angan boleh jadi kenyataan kan..

KE DUA PULUH TIGA
suka gila bhabhi dengan katon doremon..sampaikan masa kecik-kecik dulu aku penah tefikir nak pecah kan skrin tibi tu semata-mata nak jumpa doremon yang ada dalam tibi tu..bongek bebeno aku ni kan

KE DUA PULUH EMPAT

*sampai pejam-pejam mata aku main gitar ni*

walau pun aku tak reti langsong nak petik gitar ni..tapi aku sangat-sangat berazam nak belajar main gitar ni biar sama hebat macam man kidal(wahh)..sayang gila dengan gitar ni..so..sape yang reti main gitar , sila lah tunjuk ajarku sifu.. :)

KE DUA PULUH LIMA
kau nak tahu lagi yee..dah last ni..kau nak tahu..sila lah kenal diri aku..aku senaraikan kejadah banyak ni tak sama dengan uoollss kenal betul-betul diri aku kan..



yesss...dah habis 25 kan..naik lenguh kaki aku nah habis kan ni uoollss..walau tangan yang menaip tapi kaki aku tetap seiring sejalan..wuhuu..dah habis ni kena tag orang lah pulak..okiee..kau yang dah kena tag ni..redha kan lah diri mu..haha


dah siap..babai





Thursday, 23 December 2010

TAKOT . GERUN . KECOT

wahh..simpati tak bace tajuk enrti aku???
simpati la..simpati laa...simpati laaaa...

esok aku nak amek result PMR uoolllsss
oppsss..tu tujuh tiga tahun lalu punye cerita laa
ekceli adik aku yang nak amek result PMR dia
aku pulak yang rasa kecut nye uoolllss..haha..aku kan akak yang penyayang (sila percaya)

eh adik-adik yang nak amek result PMR esok
baik korang pegi pecah masuk PPD tempat korang..lepas tu korang ubah laa result PMR korang jadi semua A+*aku memain je*

adik-adik sekalian..korang jagan risau..kalau PMR korang teruk tak bermakna hidup kau dah berakhir..kan..kan..korang dah buat sedaya yang korang mampu..apa yang kau dapat esok ni dah ditetap kan...tu hasil usah korang sendiri..lain lah kalau mase exam ari tu kau dok pakai dadu bak jawab soalan objektif tu..tak pun kau guna firasat mimpi korang nak jawab soaln subjektif kau..kalau kau buat macam ni memang mangkok bin hayun lah kan..



* kau ingat bibir kau tu seksi macam angelina joli ke *

baik..ni adik aku yang tengah dok gabra nak amek result PMR esok
masa tengah amek exam PMR tuu..hari hari dia call ibu..lepas tu nangis nangis..haish..gembeng beno..nak je aku lempang laju laju..tu la..kau duduk kat asrama tu makan lagi banyak dari study..sampai kau lagi gemok dari aku(eh..eh..)..ala dik..kau dah usaha kan..dulu masa aku sebok study nak SPM kau pun nak join study sekali..aku selalu bangon pukul 2 pagi (tenang beb rasa time ni)..kau konon2 nak teman aku study..tapi haram!!kau bangon bape minit je..lepas tu kau sambong tido balik..kau memang kuat tido kan..takpe laa..walau ape pun..semua doakan kau dapat result yang baik..kau jangan risau lah..kau mesti lagi hebat dari aku laa..aku dulu pun selalu nangis nangis bila aku down result test aku..tapi kalau dah usaha ALLAH bagi ganjaran yng sepatut nya..

okiee adik ku NURIN JAZLINA (wahh..nama kau sangat terkenal kat Malaysia ni tahu)..chill la sayang oiii..hidup tak kan berakhir pun dengan PMR tu je..kalau kau dapat kalah kan aku..aku belanja kau  sky juice kat bisik-bisik..wuhuu..



Monday, 20 December 2010

BBQ TIME!!!!!


kalau dah duduk kat rumah ni kan..memang aku kena simpan lah nafsu aku nak kurus ni..mana tak nya..ibu aku masak memang tersedap kat dunia..cuti2 sem ni je la aku nak makan sepuas-puas dan selahap-lahap nye..haha..kalau aku dah balik UiTM tuu..takde makna nya aku nak makan sedap2..memang makin kurus lah aku duduk sana..



oleh kerana cuti sekolah ngan cuti sem dah nak melabuhkan tirainya *chewahh*..ibu tercinta dengan gigihnya sediakan segala bahan2 nak buat BBQ untuk anak2 nya yang sentiasa kebulur je nie..akak gemok aku dengan kerelaan hati nya dok tumbok rempah yang nak buat perap ayam ni..aku??tolong kupas bawang je..hehe



* tuan belog sedang gigih memanggang ayam..eh..membakar ayam..ala BBQ tu laa*


lepas magrib je terus ayam ni selamat di BBQ kan..eh..(betol ke ayat aku nie)..
peloh2 uoollss aku dok berperang dengan hawa nafsu kepanasan ni..kau reti makan mana tahu seksa yang aku tanggung(sangat poyo di sini)..sampai terbakar lemak2 aku..(sila jangan percaya)..




kakak gemok aku (eh gemok ke..hehehe) yang paling gigih nak buat BBQ ni..aku main2 je..haha..time2 macam ni lah aku nak kerah keringat dia..kalau tak bila lagi nak buat kan.. nanti kalau masing2 dah sebok kuliah and adik2 aku dah sebok sekolah..memang susah lah nak jumpa..aku and akak2 aku dah dok jauh..adik2 aku pulak dok kat hostel,cuti panjang je la yang dapat jumpe..time tu lah aku boleh dera diorang..haha *gelak syaitoonnn*




tiap tahun kitorg memang wajib buat BBQ..tak payah la nak tunggu hari ibu ke..hari ayah ke..hari lahir ke..hari mati ke(eh...eh..)


wajah tuan belog yang sangat puas ibarat baby mendapat susu ibu nya (wahh..hebat betul perumpamaan aku)..harus berterima kasih pada cikgu BM aku nie!!


sekarang aku dah kurus okie..aku ulang lagi..aku dah kurus..KURUS!!! sejak2 duduk dekat UiTM ni aku dah tak boleh nak melantak je..mane ada dapor yang aku nak terjah..harapkan kedai lalat dengan unimart yang mahal tu je laa nak lepaskan nafsu kebulo aku ni..elok2 berat aku 52kg sekarang tinggal 46kg(kau tak payah nak buat2 tekejut la weyhh)..akak2 and adik2 aku sangat menyampah dengan kekurusan aku..haha..jap..jap..dah duduk rumah satu bulan setenagh ni berapa haa berat badan aku..tak timbang lagi laaa wei...kompom berat aku naik berkilo-kilo-kilo-kilo-kilo-kilo-kilo-kilo..*haish..berape banyak kilo daa*

baik abang kacak..kakak gojes..adek comey sekalian..
karanagan bahasa pujambi aku dah siap
cepat bagi markah!!










Tuesday, 14 December 2010

DANIAL BEGO VERSI KAMPONG..OH!!

haish..
aku rasa nak terjerit2 lagi waktu ni..geli uoolss..masih terbayang2 lagi apa yang aku tengok petang tadi..tengah syok2 aku ukor jalan kampung ngan akak gemookk aku..tengah sedap2 lepas kn gian merempit naik skuter keliling kampung ni sebelum cuti sem ni habis..konon2 nak cuci mata laa tengok pemandangan kampung ni..tetiba je...
...............................
..................
.....................................
............
MAK..................................SIAT
.........
....................
.........
gila kau!!betul2 aku cuci mata..kau jangan ingat aku tengok orang buat projek kat semak tuuu..takkk okieee...haish..jijik betul bila aku teringat pasal ni..


kau mesti penah tengok mamat ni kan..ala yang selalu seksi dalam tibi tuh..aku selalu tengok die kat tibi..seksi gila uoollss (sambil buat muka gatal)..dia suka beno pakai spender je..haha..jangan salah kan mata kau yang tengok okiee..sape suruh dia pakai macam tu..

petang tadi mamat ni lah aku jumpa..eh..klon dia kot..aku tak tahu lah orang yang aku jumpa tu baru lepas mandi kat kolam renang mane..setahu aku kat kampung aku tu parit ngan sungai je yang ada..syok gila uoollss mandi kat sungai kampung aku..orang kampung kata *nguber*

aku rasa mamat yg aku nampak petang tadi tuh dah buang tabiat kot..gila betol dia dok pakai macam danial bego ni..pakai spender je kau tahu..bukan salah aku okiee sebab tertengok dia macam tu..dia lupa ke dia tu duduk kat kampung..gila betul pakai macam tu je..ntah dia baru lepas berenang kat mana pun aku tak tahu laa..boleh ke dia dok tenang jalan kat depan rumah dia pakai spender je..kalau mamat tu badan macam danial bego yang berketul2 tu tak pe gak..ni..haiiiyooo...dah la gemok..perot boroi gila plak tu!!..kalau budak kecik tak pe gak..ni dah berumur..dah boleh kawin..eh..dah kawin kot..eh..ahhh..entah laaa

SANGAT JIJIK KAU TAHU!!!!
buekkkkkkkk.....bueekkkkk...bueekkkkkk



Monday, 13 December 2010

ALLAH FAHAM..JANGAN SEDIH


bukan senang nak jadi diri aku
bukan senang aku nak create diri aku ni
segala macam dugaan dan cabaran yang aku lalui

aku tahu hidup di dunia ni dah di tentukan jalan cerita nya sejak azali lagi
"kita hanya mampu merancang..tuhan yang menentukan nya"
kadang2 tu aku rasa macam nak putus asa dengan segala kepayahan yang aku lalui



orang yang tak kenal diri aku akan cakap segala keburukan yang mereka nampak dalam diri aku ni..aku tahu aku tak sempurna macam mereka..selagi aku boleh bersabar , aku akan sabar..hidup ni kan hukum karma..ALLAH bayar cash dengan apa yang kita buat..hari ni kau buat jahat pada aku , esok ada orang yang akan buat jahat pada kau..adil bukan

emosi aku sangat terganggu waktu ini..aku dah betul2 jatuh..aku tahu ALLAH sayang aku , sebab tu dia beri aku kesakitan ini..

aku tak faham dengan mereka tu..ya mungkin tahap pendidikan membeza kan cara seseorang tu berfikir..aku bukan nak bangga sebab aku ni berjaya belajar sampai universiti..tapi ini kenyataan nya..kalau aku ikut rentak mereka yang cakap segala yang menyakitkan pada aku tanpa fikir keburukkan..segala macam cacian dan hinaan yang aku terima..kalau ikut kan hati muda aku , kalau aku fikir ikut kata hati..aku akan balas segala kata2 mereka..tapi mungkin hidup aku waktu ini semakin kacau bilau bila aku buat begitu..biarlah mereka buat aku..cakap lah apa yang mereka suka..aku hanya mampu tengok dan diam kan diri..ALLAH ada di sisi aku untuk berikan aku kekuatan..


kepada mereka : cukup lah berkata tentang diri aku..kalian tak tahu hal sebenar..kalian tak tahu jalan cerita nya..jangan bebas menunding jari pada aku..kalau aku mampu putar semula masa dulu , aku tak akan benar kan perkara itu terjadi..tapi siapa aku nak buat macam tu..aku manusia biasa macam kalian..pandangan tajam kalian cukup buat aku semakin jatuh..senyum lah asal kalian bahagia lihat aku begitu..

kepada dia : kau bahagia dengan apa yang kau ada waktu ini..aku tak sehebat diri kau..kau cantik..aku ni biasa2 saja..macam yang kau kata , muka aku dah macam bibik kau kat rumah (tak tahu pulak aku kat rumah kau ada bibik)..aku redha walau sangat sakit dengan kata2 kau itu..kata lah apa yang kau mahu..kutuk lah diri aku sepuas yang kau mahu..bukan jenis aku nak balas segala cacian yang kau beri pada aku..aku bukan gadis macam tu..kau wanita bertuah kerana memiliki apa yang kau mahu kan..cukup lah..berhentilah berkata tentang aku..

encik bintang : terima kasih kanda sebab selalu lap kan air mata dinda tiap kali dinda menangis kerana lelah dengan segala hal yang menyakitkan dan menakutkan ini..


"ya allah..jika ini yang kau takdirkan dalam hidup aku..bantu lah aku untuk kembali bangun..aku mahu kuat semula..segala yang terjadi ini telah kau catatkan untuk diri aku..aku terima nya dengan pasrah..jangan kau duga aku dengan dugaan yang aku tak mampu tempuhi nya..aku perlu lindungan mu tuhan.."


Tuesday, 7 December 2010

AKU BUDAK KAMPUNG


huh..tajuk enrty yang sangat kekampungan gitu..haha..ekceli..aku memang budak kampung..aku tak malu dilahirkan untuk jadi budak kampung..uooolss yang jadi duduk kat banda tu jangan laa pandang rendah pada bdk2 kmpung macam aku..kami manusia biasa je..(tangkap tacink la pulakk =P )



budak kampung macam aku ni mana la ade taman tema ala2 sunway lagoon tuu..sungai yang suci lagi murni tu je aku ada..so..tempat tu la aku melepaskan gian nak main air..



uoolss nak cakap apa,cakap lahh..kau tak rasa lagi nikmat sebenar berenang ala2 danial bego tuh kat sungai ni..hey..hey..hey..sungai kampung tak la sebusuk sebacin sekotor sungai kat bandar tu..haha



ni lah geng bas sekolah aku..asal bosan dok rumah je kitorr terjun sungai..lagi2  diorang tengah cuti sekolah aku pulak naik kering (dah macam ikan kering) duduk rumah menghabiskan sisa2 cuti sem ni



aku pandai berenang uooolss..tapi kalau bukak life jacket tu,mmg sure2 mati lemas lah aku kat sini..haha..best kau mandi kat sungai..baru nikmat air sebenar..


Friday, 12 November 2010

SELESAI SUDAH

haloo..haloo..halooo..hari ni aku mood aku tersangat la excited..alumaklumlah dah habis jawab paper last final exam tadi..huh..lega mak..berhempas pulas aku dok study..bukan senang uoollsss aku nak menghabis kan 1 semesta ni..segala macam halangan dan cabaran yang aku kena tempuh..duduk jauh dari keluarga..jauh dari encik bintang (eh..eh..)..kat sini aku hanya ada kawan2 je..nak cari kawan pun bukan senang..aku ingat pesan ibu "cari kawan yang boleh bawak kita ke jalan yang betul dan dapat sama2 kejar kejayaan"  ..aku kan anak yang baik (owh sangat perasan) kena ikut cakap ibu..huhuhu..


kadang2 aku jadi lecture pada kawan2 aku..tak baik kedekot ilmu laa..hehe..jadi lecture smbilan ni gajinya hanya sekeping biskot kau tahu!!tak pe (T__T)..aku redha..kau memang nak suruh aku kurus kan..kan..kan..mulut aku sampai muncong2 camtu skali nak bagi kau paham ape aku ajar , sampai hati kau bagi aku beskot je..*beskot kering lak tu*..hehe..kawan2..aku tak kesah lah kau bagi aku beskot camtu sampai aku tercekik..asal kita sama2 berjaya..kau kan kawan aku (^___^)



meh aku kenal kan classmate aku..yang kiri sekali tu,kalau kau cakap kau tak kenal , aku sepak kau laju2..tu aku tuan belog..yang tengah sekali tu raihana si perot buncit..gaga..dia ni ada mix india..suka pakai sangol besa gila bhabhi..rombot sama je panjang macam aku..yang rabun pulak tu (macam aku tak rabun lak kan) nama dia dayah..dia ni kawan aku sejak dari sekolah rendah lagi..rumah pun dekat sngat lah dengan aku..masuk uitm ni tak sangka pulak satu kelas ngn aku..satu kolej ngn aku..bilik dia la tempat aku melepak bila sakit jiwa ngn akak bilik aku..haha..roomates dayah ni akan faham kenapa aku dok melepak dalam bilik dia..hehe


ni roomate aku..comel tak??hehe..nama dia amalina..aku pangil dia ama je..aku rapat dengan dia sejak minggu orentasi lagi..pegi mana2 dok bekepit ngan dia je..biasa la ,belum kenal orang lagi..ama ni baik..suka bagi aku makan bila aku tengah kebulur malam2 buta tu..dia banyak tulun aku study..dia ni teror managment..aku ni,hampeh..padahal subjek tu kene baca je..aku memang anti bin benci lah bab2 baca2 ni


semua ni coursemates aku..waktu ni kitorg masuk program perkad..ala yang kena kawad kaki tu..dapat nombo dua uoollss..hehe..dalam ramai2 ni , aku tak tahu laa sape yang akan betul2 berjaya dalam dunia perbankan ni..



babai roomates..babai classmates..babai cuorsemates..
ada rezeki jumpa sem depan!!
CUTI SEBULAN SETENGAH
memang mencabar keimanan ketaqwaan aku
dalam masa tu macam2 yang aku kena lalui


ramai2 say hai akak senior AININ SURAYA
hehe
jaga kau wahai junior2 ku
buli balik!!!siap kau!!
huahuahuahuahuahuahuahauhuahuahua * gelak bongkak*


Saturday, 30 October 2010

SI GAGAH PERKASA

  
salam

waktu ini..aku memang sedang sangat keserabutan..final exam yang sangat2 menakutkan dan ujian hidup yang membuat kan aku semakin matang dan semakin dekat pada yang mencipta..aku tak pernah mengeluh dengan ujian yang aku lalui waktu ini..ya..tuhan sayang aku..sebab tu dia beri aku kesakitan ini disaat genting begini..

tahun lepas..aku sedang SPM dan waktu itu juga aku kehilangan ahli keluarga aku..menggigil-gigil aku jawab exam add math sebab teringat jenazah yang terkujur di rumah..waktu ini pula..saat aku sebok hadapi final exam , sekali lagi aku di uji aku disaat aku sedang gigih kejar kejayaan..aku hilang kekuatan..aku bukan kecewa bercinta..tak..

aku sedang cuba gagah se gagah gagah nya..aku ada kawan2..aku ada keluarga..yang paling  penting , aku ada ALLAH..mungkin ada hikmah disebalik ujian yang aku lalui waktu ini..aku cuba buat yang terbaik untuk exam ni..aku cuba hilang kan kecelaruan hati aku ni..ALLAH tahu yang terbaik untuk aku..






Sunday, 17 October 2010

MENGIDAM IBARAT IBU MENGANDUNG KEMBAR 5

salam wahai para2 sakura sekalian..eh..para blogger..ngee..(^___^)
aku bagai di landa sawan bahbhi
tersondol2 bantal kat atas katil aku
habis segala buku aku lambung
bengkok sudu garpu aku dok gigit
ini semua gara2 kemengidaman
anak dalam perut aku nie sedang berjoget cak pong cak pong
kau tahu ni lah akibatnya kalau suami tak bagi nafkah batin zahir


baik
aku dah habis mencarut
aku ghase cikgu BM aku akan kena serang jantong bila tengok karangan aku ni
ampun cikgu(sambil buat muka paling simpati)..tapi aku BM dapat A howkeyh time SPM..aku boleh ganti A.SAMAD SAID tau!!gagaga

aku tak taw ah knp semenjak,duamenjak,tigamenjak,empatmenjak,segala bagai menjak ni aku dok mengidam segala jenis makanan
aku dekat kolej ni ibarat cinderella..eh..rapunzel..eh..snow white..eh..hape2 lah labu..aku dok dlm ni terlalu bnyak segala bagai kepayahan kau tahu..
dah rasa nak temuntah makan kat kedai lalat bwh kolej aku ni...
dan aku rasa macam nak betuka jadi katak pastu makan lak lalat tu..huh!!(hebat tak..hebat tak..)
benda yang aku megidam nak makan ni teramat lah susah aku nak dapat kat sini..
bukan tak ada..tapi tak sedap langsung!!!

okiee si kacak dan si gojes sekalian
kau tatap lah segala bagai gamba makanan yang aku dok mengidam ni
baik kau sediakan tisu buat lap air liur kau yang melilih nanti..haha




KFC kau
kat tempat aku tak banyak choice yang ada
sejempot-jempot je menu KFC yg ada
memang kau akan sakit limpa lah dok kat sini
sekarang bila aku dah masuk U nih
aku bejaya menghabiskan 1 snake plate tampa bantuan mana2 pihak berwajib(ekceli aku yang makin kuat melantak)



McD Double Cheese
hambek kau..sekali doble yang aku nak
pedulik hape aku..



owh sangat cantik!!sangat cantik!!
bapak lame aku tak makan benda alah cantik ni
ni namanya big apple..haha..padahal donut..mane datang apple tu pon aku tak tau la der
aku sangat suka dengan rasa keju donut ni..gila sedap kau tahu



*ex-bf aku (kacak kan) tengah dok jual pisang goreng tersedap kat dunia*
 aku dah dok terbayang kerangupan benda alah ni
pisang goreng ni kalau kau nak sedap,kena tegok dengan sambal kicap nya beb..
ibu aku buat memang terbaik dari ladang
gila nikmat kau bila makan
sampai mak mertua lalu pun aku tak perasan (eh..eh..)



ini adalah tuan belog yang sedang kelaparan
credit utk encik bintang sbb dah berjaya snap gmba pelahap begini

TAMAT
baik kau telan air liur kau tuh
aku nak tido sekarang
tahap mengidam aku dah tak boleh nak tahan ibarat perogol bersiri menanti mangsanya(perumpamaan yang hebat)
okie para2 pembaca sekalian
bubbye..