Wednesday, 21 December 2011

Yayasan Kebajikan Negara

jumaat lepas aku pegi YKN . pernah dengar nama YKN nie ? terletak betul-betul kat tengah KL *takde lah tengah sangat* . tak ramai yang tahu rite ? tapi if aku sebut je Jalan TAR or Masjid India , opkos lahh semua tahuu . ekceli YKN ni takde lah jauh mane dari Jalan TAR . korang boleh jalan kaki je dari situ nak ke YKN ni .



*YKN : masih ada yang sayang .. we care*


YKN ni tujuan nya untuk bantu manusia gelandangan . orang yang takde rumah  yang duduk kat tepi-tepi jalan tu . yess mereka semua tu YKN amek and bantu diorang for the better life . ade lahh orang-orang yang akan bagi sumbangan kat YKN ni untuk bantu manusia gelandangan . bayangkan kita dah hidup dekat negara maju macam ni tapi ade lagi manusia yang hidupnya macam tu . 



*amek gambar kat luar YKN *

YKN tak bagi we all snap sepanjang kat dalam YKN ni . ade sebab-sebab yang tertentu . so amek kat luar pun boleh . masa kat YKN ni tak ramai penghuni yang ada . tapi dapt tengok jugak life diall kat sini . memang sedih , kite ni boleh di kira cukup segalanya . tapi masih nak merungut lagik . lumrah manusia kan ==" . so korang yang terlebih duit tu , sumbang kan lah dekatbadan-badan kebajikan macam YKN ni . tak nak kat YKN pun , banyak lagik tempat ada . hulur kan tangan rengan kan beban kan =)


*nana & dayah*

habis program kat YKN ni terus jalan kaki pegi Jalan TAR and Masjid India . orang lelaki sebua sebok pegi solat jumaat , we all sebok jenjalan kat situ . kahkah . and si dayah and nana nie tiba-tiba mengedik pulak nak buat henna .



nampak cantik je tangan bila pakai henna ni . ohh kenapa aku tak pakai jugak? sebab aku nak pakai time kawin je nanti . baru ada seri . muahaha . nampak tak kat situ =P

6 0 orang balas surat:

Lia Irdelia [Reply to comment]

pakai time kawin baru ada seri yer?

hahaha..

:)

Cikgu Tie [Reply to comment]

First time dengar YKN ni....

aimie amalina [Reply to comment]

alhamdulillah :)
ada pihak yg buat program utk mereka yg terbiar kan
emm3

comei nye deme bergambo :))

AININ SURAYA [Reply to comment]

@Lia Irdelia : baru berkat . kehkeh =D

AININ SURAYA [Reply to comment]

@Cikgu Tie : jom lah pegi YKN tu . kesian orang kat situ . terinsap tengok diall =.=

AININ SURAYA [Reply to comment]

@aimie amalina : kalau tak sape lagi nak nolong orang yang macam ni . hulur kan tangan rengan kan beban . ecehhh =)